Saidas fileja

Saida ir mencu dzimtas zivs, kas tiek zvejota pie Islandes krastiem visu gadu. Islandes ūdeņos ir labvēlīgi apstākļi jūras dzīvajai radībai, jo tie ir praktiski brīvi no piesārņojuma, pateicoties okeāna straumēm un citiem labvēlīgiem klimatiskajiem apstākļiem.

Mēs saidu iepērkam tikai no maziem zvejas kuteriem, kas katru dienu ienāk krastā. Tā tiek filēta 24 stundu laikā un nekavējoties sasaldēta ļoti zemā temperatūrā. Premium filejai netiek pievienots nedz ledus, nedz ūdens un tā tiek saldēta iepakojumā. IQF (atsevišķi saldētām) saidas gabaliņiem ir minimālā (līdz 10%) ledus glazūra, lai filejas neizžūtu. Zivju svaigums, ko tā iegūst ātrās pārstrādes un sasaldēšanas rezultātā ir galvenais garants labai un stabilai kvalitātei.

Saidas gaļa ir nedaudz tumšāka nekā pikšai vai mencai, taču garšas ziņā izteiksmīgāka, turklāt tās struktūra ir stingra un var pagatavot gluži tāpat kā mencu. To parasti tvaicē un cep.    

Saida tiek uzskatīta par labu proteīna avotu. Tā ir arī bagāta ar vitamīnu B12 un selēnu, kas nepieciešams arī, lai saglabātu šķidruma līdzsvaru organismā.

Saidas fileja ir bez ādas un asakām.

Uzglabāšana:

Glabāt saldētavā -18 ° C vai zemāk.
Uzglabāšanas termiņš: 18 mēneši no izgatavošanas datuma .
Pēc atkausēšanas, ieteicams produktu uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 48 stundām. Atkārtoti nesasaldēt!

Atlaidināšana:

IQF saldētās saidas gabaliņi ir 140-160 g vai 160-180 g lieli. Tos atlaidina ūdenī, nepieciešamo daudzumu ievietojot maisiņā.