Arktikas palijas fileja

Kā reiz teica šefpavārs Uldis Krebs: "Tā ir lašu dzimtas princesīte."

Arktikas palija ( Latīniski: Salvelinus Alpinus) ir lašu dzimtas zivs.

Palijas gaļas uzturvērtība ir augstāka nekā lašiem un varavīksnes forelēm. Palijas tradicionāli var gatavot arī mazsālītas, taču galvenā vērtība ir tā, ka tās var ēst pilnīgi svaigas, jo gaļa ir mazāk šķiedraina, ar maigāku struktūru. Palijas nepieder pie treknajām zivīm, to gaļa ir diētiska, satur mazāk tauku, bet vairāk proteīna (līdzīgi kā tuncim). Šā iemesla dēļ palijas bieži izmanto suši, sušimi un citu japāņu ēdienu gatavošanā. Zivs ir ātri un vienkārši pagatavojama arī uz grila vai pannas.

Arktikas palija ir audzēta Islandē, barota ar dabiskas izcelsmes barību no jūras sīkajiem krabīšiem. Tā ir ar Šveices labaratorijā IMOswissAG izsniegtu kvalitātes sertifikātu. Palijas augšana netiek stimulēta ar medikamentiem vai augšanas hormoniem, turklāt visā tās augšanas ciklā ir izslēgta ĢMO (ģenētiski modificēti organismi) klātbūtne.

Vienreiz saldēta, ledus glazura ap 10 %.

Uzglabāšana:

Glabāt saldētavā -18 ° C vai zemāk.
Uzglabāšanas termiņš: 18 mēneši no izgatavošanas datuma .
Pēc atkausēšanas, ieteicams produktu uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 48 stundām. Atkārtoti nesasaldēt!

Atlaidināšana:

Mēs iesakām jums atlaidināt produktu aukstā ūdenī.