Arktikas palijas fileja
Kā reiz teica šefpavārs Uldis Krebs: "Tā ir lašu dzimtas princesīte."
Arktikas palija ( Latīniski: Salvelinus Alpinus) ir lašu dzimtas zivs.
Palijas gaļas uzturvērtība ir augstāka nekā lašiem un
varavīksnes forelēm. Palijas tradicionāli var gatavot arī mazsālītas, taču
galvenā vērtība ir tā, ka tās var ēst pilnīgi svaigas, jo gaļa ir mazāk
šķiedraina, ar maigāku struktūru. Palijas nepieder pie treknajām zivīm, to gaļa
ir diētiska, satur mazāk tauku, bet vairāk proteīna (līdzīgi kā tuncim). Šā
iemesla dēļ palijas bieži izmanto suši, sušimi un citu japāņu ēdienu
gatavošanā. Zivs ir ātri un vienkārši pagatavojama arī uz grila vai pannas.
Vienreiz saldēta, ledus glazura ap 10 %.
Uzglabāšana:
Glabāt saldētavā -18 ° C vai zemāk.
Uzglabāšanas termiņš: 18 mēneši no izgatavošanas datuma .
Pēc atkausēšanas, ieteicams produktu uzglabāt ledusskapī ne ilgāk par 48
stundām. Atkārtoti nesasaldēt!
Atlaidināšana: