Islandes omāri
Maigā omāru gaļa ir proteīnu un dažādu citu vērtīgu barības vielu, piemēram, cinka, magnija, joda, dzelzs, fosfora un selēna avots.
Islandes omāri jeb garneļvēži tiek zvejoti ierobežotā daudzumā ar nelielām zvejas laivām, kas katru dienu piestāj krastā. Tie ir ļoti svaigi, skaisti mēļā krāsā un savu krāsu tie saglabā arī gatavi.
Lai tos pagatavotu nevajag īpašas prasmes, taču, lai izdotos garšīga mērcīte, katram pašam vajadzēs atrast savām garšas izjūtām atbilstošas izejvielas. Mūsu iecienītākās ir baltvīns, pipari, ķiploks un citrons, bet variācijas ir bezgalīgas.Lai tos pagatavotu, nepieciešams tik vien kā īss laika sprīdis. Tos var cept atsevišķi ar visu čaulu vai bez, vai pievienot gatavai garneļvēžu spīļu zupai.
Piedāvājam vienreiz saldētas omāru astes ar čaulu, izmērs : 12-20 ( gab / mārciņā) -18° .Uzglabāšanas laiks 18 mēneši. Pieejamie izmēri: 12-20, Iepakojuma svars: 1 kg.