Piena jērs
Islandes jērs ir atzīts visā pasaulē ar savu neatkārtojamo/unikālo garšu un gaļas bioloģisko tīrību. Tas ir Islandes pārtikas uzraugošo institūciju sertificēts, kas apliecina, ka gaļa nesatur pesticīdus, antibiotikas. Jēra augšana netiek stimulēta ar augšanas hormoniem, kā arī visā jēra augšanas procesā tiek izslēgta ĢMO (ģenētiski modificētu organismu) klātbūtne.
Islandes jērs ir bagātīgs omega-3 un dzelzs avots, kas arī padara to tik augstvērtīgu un diētisku. Savu maigo, bet raksturīgo garšu iegūst pateicoties tam, ka tas aug Islandes jēra savvaļas ganībās, kuras ir bagātas ar aromātiskiem garšaugiem.
Islandes aitas pieder pie Ziemeļeiropas Īsastes aitu šķirnes. Nelielas garšas atšķirības ir jēriem, kuri auguši jēru ganībās kalnos, ielejās un piekrastes teritorijās.
Gaļa ir ļoti maiga pateicoties lielam sarkano muskuļu šķiedru daudzumam. Atšķirībā no Jaunzēlandē un Urugvajā auguša jēra, Islandes jēram ir visīsākais augšanas laiks. Laikā, kad notiek Islandes jēru kaušana, jēri ir tikai 4-5 mēnešus veci, kas arī nosaka tā nepārspējami maigo garšu.
Jēra gaļa vispirms tiek pakļauta dziļajai sasaldēšanai pie – 30°C un pēc tam tiek uzglabāta - 24°C.
Ļoti svarīgi ir to pareizi atlaidināt. Vēlams nepieļaut strauju temperatūras maiņu. Ideāli būtu, ja pirmās 4, 5 dienas to atlaidinātu ledusskapī +4°C, +6°C grādos, bet pirms gatavošanas vēl noturēt istabas temperatūrā 3, 4 stundas.
Oscars Fish piedāvātajai jēra gaļai ražotājs var garantēt HALAL sertifikātu, ja tiek slēgta vienošanās pirms kaušanas sezonas (no septembra beigām līdz oktobra beigām). Tad Islandes jēri tiek nokauti, apstrādāti un iepakoti saskaņā ar islāma Šariata likumu, stingrā Islandes Musulmaņu Asociācijas uzraudzībā.
Kā jau visi OscarsFish produkti, arī jērs tiek pakļauts vienreizējai dziļās sasaldēšanas metodei.
Uzglabāšanas laiks 12 mēneši. Izcelsmes valsts – Islande.