Pikšas fileja vasaras pilnbriedā
Recepte 4 porcijām
Gatavošanas ilgums apmēram 40 minūtes
Jums vajadzēs:
- 1 iesaiņojums OscarsFish pikšas fileja
- sāls, pipari
- citronu sula
- olīveļļa
- 65 g (1 iesaiņojums) rukola
- 65 g (1 iesaiņojums) mazās spinātlapiņas
- 1 mazs sarkanais sīpols
- 1 mango
- 150 g lielogu melleesu
- 100 g apgrauzdēti lazdu
rieksti
MĒRCEI - 5 ēdamkarotes lazdu riekstu eļļas (vai olīveļļas)
- 2 ēdamkarotes citrona sula
- 1 tējkarote medus
- sāls, pipari
Pagatavošana:
Atlaidinātas pikšas filejas pārslaka ar citrona sulu, pārkaisa ar sāli un pipariem, liek viegli ieeļļotā pannā vai grilpannā, arī filejas pārslaka ar eļļu, krāsnī 200 grādos cep 15–20 minūtes.
Tikmēr pagatavo salātus. Spinātu un rukolu sajauc ar sasmalcinātu sarkano sīpolu un mērci, ko pagatavo, sakuļot kopā mērces sastāvdaļas, sāli un piparus pieberot pēc garšas. Pieber arī kubiņos sagrieztu nomizotu mango, mellenes un rupji sakapātus riekstus. Salātus sadala porcijās, katrai virsū liek pa ceptai pikšas filejai.
Jums garšos!
Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA