Pikšas tartars groziņā
Recepte 4 porcijām
Gatavošanas ilgums apmēram 30 minūtes, plus 4 stundas pikšas marinēšanai
Jums Vajadzēs:
- 450 g OscarFish pikšas fileja
- 1 iesaiņojums SPRING ROLL mīklas
- 10–12 paipalu olas
- 100 g majonēze
- 50 g graudaino sinepju
- 1–2 ēdamkarotes olīveļļa
- sāls, pipari, cukurs
- kausēts sviests
- mazi timiāna zariņi
Pagatavošana:
- Pagatavo marinādi pikšai, puslitrā ūdens izšķīdinot nepilnu ēdamkaroti sāls un 1/3 ēdamkarotes cukura. Marinādē uz 4 stundām liek atlaidinātas pikšas fileju. Tad to no marinādes izņem, nosusina un sagriež mazos kubiņos. Sajauc ar eļļu un svaigi maltiem pipariem.
- Kamēr pikša marinējas, izcep groziņus. Atlaidinātas mīklas plāksnītes (var lietot arī filo mīklu, bet tā ir jāsagriež vienādos kvadrātos) pa trijām, starp tām pārziežot kausēto sviestu, liek citu uz citas tā, lai to stūri nobīdās. Plāksnītes iespiež groziņu formiņās, 200 grādos cep zeltainus. Tā pagatavo 10–12 groziņus.
- Paipalu oliņas vāra 2–2,5 minūtes, tad atdzesē, noloba un pārgriež uz pusēm.
- Majonēzi, labāk pašgatavotu, sajauc ar pusi sinepju un ieklāj groziņu dibenā. Virsū pilda marinētās pikšas tartaru. Katram vidū liek sinepju piciņu un uz pusēm pārgrieztu oliņu, grezno ar dillēm un timiāna zariņiem. Nav ieteicams uzglabāt, jo groziņi izmirkst.
Jums garšos!
Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA