Jūras zeltplekste krējuma un garšaugu mērcē

Recepte 4 porcijām

Gatavošanas ilgums apmēram 30 minūtes

 Jums vajadzēs:

  • 4 jūras zeltplekstes filejas gabali
  • 2 lieli āboli
  • 1 puravs
  • 200 g saldais krējums
  • sāls, pipari
  • nedaudz garšaugu (timiāns,
    rozmarīns, baziliks)
  • 100 g garneļu
  • olīveļļa
  • sviests

 Pagatavošana:

  1. Purava balto daļu sagriež ripiņās, ābolus sagriež biezās daivās, sakarsētā eļļā, kam pievienots nedaudz sviesta, apgrozot apcep, pievieno arī garšaugus.
  2. Visu liek cepampannā, virsū klāj ar sāli un pipariem pārkaisītas zeltplekstes. Pārlej saldo krējumu, pēc vēlēšanās pieliek vēl garšaugus, liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 20 minūtes.
  3. Izņem no krāsns un karstajā mērcē iemaisa garneles.

Jums garšos!

Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA

Iegādāties produktus