Arktikas palija papilotē
Recepte 4 porcijām
Gatavošanas ilgums apmēram 30 minūte.
Jums vajadzēs:
- 2 palijas filejas
- 1 liels burkāns
- ½ neliela cukini
- ¼ sarkanās paprikas
- 1sīpols
- 1 laims vai citrons
- sviests
- baltvīns
- nedaudz timiāns, raudenes, dilles
- citronpipari, sāls
Pagatavošana:
Dubultā pārlocītas cepamā papīra loksnes vidū liek
dažas sīpola ripiņas, tām virsū ar citronpipariem un nedaudz sāli pārkaisītu palijas
fileju. Virsū uzliek laima vai citrona šķēlīti, klāt liek dažas burkāna un
cukini ripiņas, mazus paprikas gabaliņus. Pārslaka pavisam nedaudz baltvīnu,
uzliek sviesta piciņu un pa timiāna, dilles, raudenes zariņam. Visu ietin
papīrā, tīstoklīša galus cieši aizloka, ja vajag, aizsprauž ar saspraudi. Tāpat
sagatavo pārējās trīs papilotes. Liek cepampannā, 200 grādu temperatūrā cep 20
minūtes.
Pikšas uzkodas uz salātlapām
Recepte 4 porcijām
Gatavošanas ilgums apmēram 30 minūtes
Jums vajadzēs:
- pikšas fileja
- salātlapas
- ķirštomātiņi
- zaļumi dekorēšanai
- eļļas un garšvielu mērces koncentrāts
Pagatavošana:
Uz cepešpannas liek ar citronpipariem un nedaudz ar sāli pārkaisītus pikšas filejas gabaliņus. Pārslaka pavisam nedaudz baltvīnu, uzliek sviesta piciņu. 180 grādu temperatūrā cep 20 minūtes. Svarīgi zivi nepārcept! Ņemiet vērā jūsu cepeškrāsns individuālo raksturu. Nedaudz atdzisina, un servē uz salātlapiņām, pievienojot ķirštomātiņus un zaļumus. Pārslaka ar nerafinētā olīveļļā atšķaidītu eļļas un garšvielu mērces koncentrātu.
Jums garšos!
Foto sadarbībā ar izdevniecību SANTA