Islande

Islande, tie ir mūžīgie ledāji, majestātiskie ūdenskritumi, fjordi, vulkāniskie kalni un tuksnesim līdzīgās klinšu ielejas. Daba lielākajā salas daļā ir neskarta un biloģiski tīra. Zinātniskie pētījumi liecina, ka Islandes zivis, praktiski nesatur piesārņojumu, tāpēc ir ļoti vērtīgas un barojošas. Var teikt, ka zivīm ir laimējies un tas ir, pateicoties okeāna straumēm un citiem labvēlīgiem klimatiskajiem apstākļiem. Tas ir saistīts ar attālumu no Islandes līdz rūpnieciski attīstītajām valstīm un nelielo iedzīvotāju skaitu ( ap 315 000 cilvēku). Arī izejvielu apstrādes tehnoloģijas Islandē ir vienas no modernākajām pasaulē, kas savukārt, palielina produkta vērtību. Islandē ir daudz tādu garšaugu, kas nav nevienā citā aitkopības zemē. Unikālais, aukstais klimats ietekmē augu sastāvu. Jēriem, kuri ganās savvaļas ganībās kalnos, ielejās un piekrastes zonās, ir īpaša gaļas garša. Islandes jērs ir atzīts visā pasaulē ar savu neatkārtojamo/unikālo garšu un gaļas bioloģisko tīrību.